Certified OBM Foundation opleiding

Wil jij antwoord op het HOE van gedragsverandering?

Organizational Behavior Management (OBM) is een wetenschappelijke methodiek om gedrag van medewerkers positief te beïnvloeden en zo prestaties te verbeteren. Door de bedrijfskundige aanpak is OBM één van de meest effectieve management strategieën van dit moment. Ontdek de geheimen van gedragsverandering in de interactieve training. Je leert hoe je op een systematische manier gedrag meetbaar maakt en kunt verklaren. Het OBM stappenplan geeft jou de praktische handvatten om stap voor stap te werken structurele gedragsverandering. Met internationaal erkende certificering van APMG.

Word internationaal gecertificeerd

OBM specialist!

 

Waarom deze opleiding

01

Verbeter prestaties

Bereik jouw doelen. OBM helpt je bij het definiëren, meten en analyseren van het gedrag dat cruciaal is voor het bereiken van doelstellingen. Door de principes van de gedragsanalyse toe te passen, ontwerp je effectieve interventies om de frequentie en kwaliteit van gewenst gedrag te verhogen en ongewenst gedrag te verminderen.

02

Inspireer mensen

Motiveer jouw medewerkers. OBM helpt je om een positieve  werkomgeving te creëren waarin mensen zich betrokken en  gewaardeerd voelen. Door gebruik te maken van positieve bekrachtiging en door het implementeren van haalbare doelen en effectieve feedback, versterk jij het gedrag dat bijdraagt aan het succes van de organisatie.

03

Stimuleer verandering

Los problemen op en versnel verandering. OBM helpt je bij het analyseren en aanpakken van de gedragsoorzaken van organisatie vraagstukken en je leert gedragsveranderingsinitiatieven te ontwikkelen voor uiteenlopende vraagstukken op gebieden zoals continu verbeteren, innovatie, kwaliteit of cultuurverandering.

"OBM is een geweldige manier om mensen te inspireren en prestaties op de werkplek te verbeteren."

De Certified OBM Foundation Training bieden wij ook Incompany aan. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team of organisatie.

Dag 1: Inleiding in Organizational Behavior Management & de toegepaste gedragsanalyse (ABA)

• Het ABC model & functies van gedrag

• De functionele analyse om gedrag te verklaren

• Leiderschap- Valkuilen bij gedragsbeinvloeding

• Strategieen voor gedragsbeinvloeding

• Antecedenten - Invloed van omgevingsfactoren

 

Dag 2: Consequenties, Reinforcement & Beloningsschema's

• Gedrag als functie van consequenties

• Reinforcement- Wat versterkt gedrag?

• Effecten en valkuilen van consequenties

• Omgaan met ongewenst gedrag

• De werking van beloningsschema's

 

Dag 3: OBM-protocol, Prestatieverbeterplan & Examen

• Het stappenplan voor gedragsinterventies

• PVP - Ontwerp je eigen prestatieverbeterplan

• Samenvatting & afronding

• Examentraining - Bereid je voor op succes

• Examen - Klassikaal - Behaal je Certified OBM Foundation!

 

Examen

Na het volgen van de OBM Foundation Opleiding ben je klaar voor het examen. Dit wordt op de derde trainingsdag klassikaal afgenomen.  Het examen duurt 1 uur en bestaat uit 40 multiple-choise vragen. Je moet 28 vragen goed hebben om het examen te halen. Je weet na het examen meteen of je geslaagd bent. APMG International geeft je een verifieerbaar certificaat en een digitale badge waarmee je je prestaties op je online profiel kunt delen.

 

De APMG Certified OBM Foundation leidt tot een internationaal erkende certificering via onze accreditatiepartner APMG International. Hierdoor zijn hoge kwaliteit en internationale erkenning van jouw certificaat geborgd. De certificeringsprogramma's voor best practices van APMG worden gebruikt door 80% van de FTSE 100 en meer dan een derde van de Fortune 500 en S&P 500  en hebben een 'proven trackrecord' dat ze betere resultaten opleveren.

Investering

De klassikale variant bestaat uit 3 hele dagen (9.00u - 17.00u) op een centrale trainingslocatie. 

 

*3-daagse klassikale Certified OBM Foundation programma is inclusief een jaar lang leren met de OBM Knowingo App en internationaal erkende certifciering na behalen van het examen: € 2.150,- p.p. excl. btw. 

Zonder examen en certificering bedraagt de investering € 1.895,- p.p. excl. btw. 

 

*Voor een Certified OBM Foundation programma op maat of InCompany - vraag een vrijblijvende offerte aan en studeer waar en wanneer jij wilt!

 

Studiebelasting

Naast de 3-daagse training heb je natuurlijk tijd nodig om de literatuur te bestuderen en de oefeningen en quizes in de Knowingo App te doorlopen. Over het algemeen besteden kandidaten zo'n 4 tot 5 uur aan de Knowingo leerapplicatie.

Hoeveel tijd je kwijt bent aan het bestuderen van de literatuur hangt af van de snelheid waarmee jij leest en de stof eigen maakt. 

 

 

Wat kun je na het volgen van de opleiding:

 • Je kent de onderliggende wetenschappelijke principes en filosofie van Applied Behavior Analysis en Organizational Behavior Management

 • Je weet hoe je de praktische OBM methodiek kunt toepassen zodat je gedrag effectiever en positief kunt beinvloeden om verandering en transformatie te laten slagen

 • Je bent nu in staat om prestaties concreet te specificeren, meetbaar en inzichtelijk te maken in termen van gewenst gedrag en resultaat

 • Je weet hoe je gewenst en ongewenst gedrag kunt verklaren via functionele analyses en kunt deze ook vertalen naar de praktijk.

 • Je weet hoe je beter om kunt gaan met ongewenst gedrag en gedrag dat niet leidt tot verbetering of verandering

 • Je kent de veelvoorkomende valkuilen en fouten als het gaat om gedragsbeinvloeding van anderen

 • Je hebt geleerd hoe je met het OBM-protocol een gedragsinterventie en Prestatieverbeterplan kunt ontwerpen om gedragsverandering te borgen en prestaties stap voor stap te verbeteren

 • Je begrijpt de dynamiek en uitdagingen van verschillende individuen en teams veel beter

 • Je leert hoe je het beste uit mensen haalt waardoor het werkplezier verbetert

 • Je leert gedrag van medewerkers beter af te stemmen op de strategie/ bedrijfsdoelen van het team/ de organisatie.

 

Data

 • Donderdag 6, 13 en 20 juni 2024 van 9:00-17:00 regio Utrecht
 • Donderdag 3, 10 en 17 oktober 2024 van 09:00-17:00 regio Utrecht 
 • Donderdag 6 maart, 20 maart en 3 april 2025 van 09:00-17:00 regio Utrecht

 

Wil je deze opleiding (online) in het Engels volgen bezoek dan de pagina van de Online English Certified OBM Foundation.

 

Staat hier voor jou geen geschikte datum tussen maar wil je de opleiding wel graag bij ons volgen neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden. 

 

De Certified OBM Foundation Training bieden wij ook Incompany aan. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw team of organisatie.

Wil je meer weten over OBM en onze opleidingen?

Volg een gratis online workshop!

Waarom kiezen voor OBM Academy

Kies een leervorm die bij jou past 

Maatwerk

VU-University en APMG geaccrediteerde trainers

Beste kwaliteit

Training en coaching buiten kantoortijd mogelijk

Flexibel

Kleine groepen, veel interactie

Persoonlijke aandacht

Over Ons

OBM Academy stelt professionals in staat om met Organizational Behavior Management (OBM) effectiever te werken aan positieve gedragsverandering en meetbare prestatieverbetering binnen organisaties.

 

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Accreditaties

OBM Foundation geaccrediteerd partner
OBM gecertificeerd partner VU ADRIBA

  Follow us!

Contact

OBM Academy

Keizersgracht 520h

1017 EK Amsterdam

info@obmacademy.nl

+31(0)34 1496 597

KVK 08155394

OBM Academy is een merk van ViaFormance