Training OBM in 1 dag

Wil jij graag prestaties verbeteren door positieve gedragsverandering?

Bij het verbeteren van prestaties (Performance) komt altijd gedrag kijken. Verander- en verbetertrajecten falen immers regelmatig omdat er te weinig rekening wordt gehouden met het gedrag van mensen. Pogingen om gedrag te veranderen mislukken, ondanks de enorme moeite die erin gestopt wordt. Waarom doen ze niet wat we hebben afgesproken? Waarom is het toch zo lastig om mensen mee te krijgen in verandering? Je wilt dat mensen 'dingen' vaker doen of op een andere manier gaan doen dan voorheen of zelfs liever niet meer doen. 

 

Maar HOE doe je dit dan?

Organizational Behavior Management richt zich op wat mensen doen en analyseert waarom zij zich gedragen zoals ze zich gedragen in een team of organisatie. Er wordt vervolgens een evidence-based strategie toegepast om gedrag positief te beïnvloeden. Aan de hand van het 7-stappen protocol krijg jij tijdens de Training OBM in 1 dag inzicht in het gedrag en de motivatie van medewerkers en ga je stapsgewijs aan de slag met het verbeteren van de prestaties.

OBM richt zich op gedrag in een organisatie


Waarom OBM?

✔ Geeft concreet antwoord op het HOE van gedragsverandering

✔ Evidence based en wetenschappelijk onderbouwd

✔ Sluit goed aan op verbeterprogramma's zoals Lean, Six Sigma, ITIL®, Agile, Scrum, DevOps, enz.

✔ Datagedreven en gericht op het meetbaar maken van gedrag en de daaraan gelinkte prestaties

✔ Concreet stappenplan voor duurzame prestatieverbetering

Inhoud Training

Tijdens deze training maak je kennis met de principes van Organizational Behavior Management en de rol van gedrag bij het verbeteren van performance. Je leert meer over de 3 (leiderschaps)valkuilen die zich voordoen bij gedragsbeïnvloeding en hoe je deze omzet in een effectieve aanpak om gedrag positief te beïnvloeden. Onderwerpen die we behandelen zijn het ABC model, de verschillende beïnvloedingsstrategieën, de functionele gedragsanalyse en het OBM-protocol, het bedrijfskundige stappenplan voor gedragsverandering en prestateverbetering in jouw team en organisatie.

 

Veel causuistiek en het evidence-based OBM-protocol

In de training wordt geoefend met de toepassing van de theorie en het evidence based OBM- protocol aan de hand van praktijkcases. We doen dit zoveel mogelijk met cases uit de werkomgeving van deelnemers om de praktijkgerichtheid van de training te waarborgen.

 

De training bestaat uit 2 dagdelen. dagdeel 1 bestaat uit een introductie in OBM en een awareness workshop waarin we een praktijkcasus analyseren, o.a. met behulp van de ABC-analyse. In dagdeel 2 wordt er (in subgroepen) geoefend met de stapppen uit het OBM-protocol. De training wordt gegeven door een ervaren VU-University en APMG-gecertificeerde OBM trainer. Om de effectiviteit van deze training zo groot mogelijk te maken heeft het een hoog interactief karakter. Dit draagt er aan bij dat de opgedane kennis en vaardigheden ervoor zorgen dat jij het maximale uit jouw investering haalt. 

Resultaat na training OBM

Wat kun je na de training?

✔ Je bent in staat gedrag en gedragsverandering in te zetten bij het behalen van de organisatiedoelstellingen

✔ Je kunt individueel/ team en organisatiegedrag veel beter begrijpen, verklaren en beïnvloeden

✔ Je hebt nu praktische handvatten om direct aan de slag te gaan

✔ Je weet hoe het OBM-protocol gedragsverandering borgt in de praktijk

✔ Je ontvangt een certificaat uitgegeven door OBM Academy

Voor wie is deze training?

Deze training is interessant voor iedereen die verantwoordelijk is voor het verbeteren van prestaties (performance) en graag het beste uit mensen haalt. Mensen die deze training volgen zijn onder andere leidingggevenden en managers op alle niveau's, (externe) bedrijfsadviseurs, auditoren, verbeterspecialisten (Lean, Agile, Scrum etc), project- en verandermanagers, coaches, HR-professionals, compliance officers, SHEQ en HSE deskundigen en andere professionals die graag een positieve gedragsverandering willen realiseren met een meetbaar en blijvend resultaat.

 

Meer info

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Deze training wordt momenteel uitsluitend InCompany verzorgt.

Over Ons

OBM Academy stelt professionals in staat om met Organizational Behavior Management (OBM) effectiever te werken aan positieve gedragsverandering en meetbare prestatieverbetering binnen organisaties.

 

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Accreditaties

OBM Foundation geaccrediteerd partner
OBM  gecertificeerd partner VU ADRIBA

  Follow us!

Contact

OBM Academy

Keizersgracht 520h

1017 EK Amsterdam

info@obmacademy.nl

+31(0)34 1496 597

KVK 08155394

OBM Academy is een merk van ViaFormance